Op onze wandeling genieten we van het uitzicht naar het zuiden. In de verte zien we Grenada, waar covidcijfers momenteel elke dag verdubbelen. Op Carriacou waar we deze week heen gevaren zijn, zijn slechts 2 gevallen die in quarantaine zitten zijn. Terug in Tyrell bay waar onze boot voor anker ligt, lopen we nog even langs de Art Gallery, een restaurantje wat gerund wordt door een Engels echtpaar. Hij een beetje John Cleese op crocs, zij een lieve Engelse lady. Ooit zijn ze hier aangekomen per zeilboot en nooit meer weg gegaan. We strijken neer op hun kleine terras en drinken er een glaasje wijn. Want zo zegt ze, in de verordening staat niets over drinken, alleen maar iets over afhaalmaaltijden. En hoe gaan ze die 90 minuten wandeling handhaven? En nog belachelijker waarom zou je niet in de middag mogen zwemmen in zee? De zee zal je waarschijnlijk niet besmetten. Uiteindelijk zijn de stijgende cijfers voort gekomen uit niet toegestane carnaval feesten. Op Carriacou loopt het volgens haar niet zo’n vaart en zolang je geen party’s houdt zal het wel meevallen. Voorlopig duren de maatregelen de komende 2 weken en kunnen we ondanks de maatregelen het land wel verlaten. Helaas is het nog steeds orkaanseizoen en zijn we veiliger in deze zuidelijke regio wat weer betreft. De afgelopen dagen kregen we een tropical wave over ons waaruit heel veel regen kwam. We kregen thunderstorms met 50 knopen wind over ons heen. Midden in de nacht zagen we ons genoodzaakt de BB motor van het bijbootje te halen omdat het mogelijk op de kop kon waaien. Het anker houdt White Pearl stevig op zijn plaats en biedt ons veiligheid. Onderweg naar hier ankerden we nog bij verschillende kleine eilandjes en snorkelden om het onderwater leven te bewonderen. We raakten een beetje verliefd op Petit St. Vincent, het hoort eigenlijk bij St Vincent and the Grenadines (SVG) De grens loopt dwars door de baai tussen Petit Martinique(Grenada) en Petit St. Vincent. Een groot hoefijzer rif beschermt de baai en de eilanden tegen de oceaan golven. Aanvankelijk ankeren we midden in de baai. Waarschijnlijk ligt ons anker in SVG maar de boot in Grenada. Voor Petit St. Vincent liggen enkele zeiljachten en we gaan op onderzoek uit. Een Amerikaanse op een catamaran vertelt ons dat ze daar al een week liggen maar officieel in Grenada zijn ingeklaard. Geen coastguard die controleerde, dus wie doet je wat? Zolang je maar niet de kant op wil want het eiland is privé bezit. Het doet ons besluiten om ook vlak voor het idyllische eilandje te gaan liggen. We snuffelen wat op internet over het eilandje en ontdekken dat je voor slecht 1350$ pp een nachtje op het tropische eiland kunt verblijven. Het feit dat er een wijnkelder met 5000 flessen wijn is houdt ons gemoed een tijdje bezig…..We mogen er niet aan land en kunnen dan wel niet gebruik maken van de faciliteiten, de omgeving is hetzelfde en wij genieten er met volle teugen. Bekijk nog even het lekkermakende filmpje hieronder.
Onze watertank lekt nog steeds en we zoeken naar manieren om die professioneel te laten repareren. Daarvoor moeten we terug naar Grenada en vragen de autoriteiten of we ons mogen verplaatsen tussen Carriacou en Grenada. We benadrukken nog maar eens dat we volledig ingeënt zijn en geen klachten hebben. Daarvoor krijgen we toestemming en we zeilen naar de zuidelijke baaien bij Grenada. De tank gaat met het bijbootje naar de kant en wordt vakkundig gerepareerd. Ondertussen blijven de zorgen over de situatie hier. Het aantal besmettingen neemt toe, er overlijden steeds meer mensen aan de gevolgen van Corona. De lokroep van andere Nederlanders om naar Bonaire te gaan wordt luider: gaan we, of gaan we niet.
We plussen en minnen, maar het is duidelijk, de oost Caraïbische eilanden hebben te kampen met forse uitbraken van COVID als gevolg van de delta variant. We willen met kerst thuis zijn. De kansen om niet meer terug te kunnen vliegen naar de boot zijn aan deze kant van het Caribisch gebied groot. Bonaire is, als bijzondere gemeente van Nederland, nagenoeg volledig ingeënt. Ook Curacao heeft een veel hogere vaccinatiegraad dan hier. De keus is gemaakt. De haven op Bonaire heeft plek. Allerlei papieren worden ingevuld en ingestuurd gezamenlijk met de vaccinatiebewijzen en testresultaten. Uitklaren kan pas op maandagochtend na het no movement weekend.
Ondertussen lezen we dat Bonaire een culinaire week in gaat op het tijdstip dat wij daar vermoedelijk aankomen. Wat een bofkonten zijn we weer.